Gymnastik-beretning for 2016/2017
 
Foråret står for døren, og gymnasterne er fulde af spænding og forventninger til sæsonens gymnastikopvisninger. Vi i gymnastikudvalget ser frem til årets lokalopvisning, der igen i år bærer præg af kompetente og kreative instruktører samt ikke mindst energiske og dygtige gymnaster. 
Alle hold kom rigtig godt fra start i august/september. Alle hold fra sidste sæson er fortsat i denne sæson med undtagelse af Makkerholdet. Til stor glæde er det i år lykkedes at starte/genoptage 2 nye hold – nemlig TumlingTons for 1-3 år og GymFit, som er et træningshold fra efterårsferien til jul, hvor der er fokus på konditionstræning via gymnastiksekvenser.
  • På børneholdene har i år haft god aktivitet med et stort antal gymnaster på holdene. TumlingTons med 6 gymnaster i følgeskab med forældre, De Små Rå (3 år til 0. kl.) med 19 gymnaster, Turboholdet (0.-2. kl.) med 26 gymnaster og Store Piger og –drenge (3.-6. kl.) med 34 gymnaster.
  • På de ældre og voksne hold er der også stor tilslutning – bl.a. Ungdomsholdet (7. kl. og opefter) rummer 38 gymnastiktossede drenge og piger. Seniorholdet (9. kl. og opefter) holder 69 drenge og piger i sving hver tirsdag, hvor ca. 9 piger fra efterskolen deltager som et ekstra valgfag i rytmisk gymnastik. Kjeld Christiansen og Torben Greens Herrehold lever i bedste velgående med 20 aktive herre hver søndag aften på efterskolen. Vores 2 udtagede hold – Rutinerede Piger og Rytmegården mærker også stor tilslutning.
Vi er rigtig godt tilfredse med den store opbakning og aktivitet på de daglige gymnastikhold. Til trods for en mindre nedgang i medlemstallet, som bl.a. skyldes ændring af betalingsmetoden til Maskinhuset på Dejbjerglund Efterskole.
4 lørdage fordelt på sæsonen har der været mulighed for Ekstra Spring i 1½ time i Dejbjerg – et passende antal gange med svingende antal fremmødte.

I december gentog vi arrangementet kaldet ”Mens-vi-venter-spring” og ”Mens-vi-venter-sved” den 24. december om formiddagen. Her kunne børnene komme og tonse igennem i spring og rytmesalen sammen med en håndfuld dygtige instruktører. Et koncept, som har bredt sig uden for vores 2 sogne, da der kom mange børn, som ikke har deres daglige gang på Stauning Skole. I hallen svedte unge piger til fitness, styrke og puls sammen med Jane Iversen. Mange der tidligere har haft tilknytning til foreningen, benyttede muligheden for at komme op i hallen igen.

I januar 2016 ønskede 2 initiativrige unge herre at prøve kræfter med konkurrence- gymnastikken, så et hold til dobbelt-mini-trampolin så dagens lys. Det har været et hold, som sæson 2016-2017 har trænet om fredagen, så mange ej-lokale gymnaster kunne passe det ind med deres ugentlig foreningsgymnastik, men også de unge, som går på efterskole. Trampolinen var tidligere købt til brug på efterskole og foreningshold, så på det punkt en billig opstart. Hvad fremtiden skal bringe, kan kun tiden vise.

Det sidste par år har vi ca. 10 gange efter gymnastiksæsonen er veloverstået tilbudt sommergymnastik for drenge og piger 7. kl. og opefter. Mange af vinterens gymnaster går nemlig over til fx fodbold, når gymnastikken har haft sin finale til årets opvisninger. De gymnaster, som ikke har en sommeraktivitet, finder derfor dette tilbud meget attraktivt. Derudover har vi også de sidste par år kørt med Klar-til-gymnastik-igen 2 hverdage i august for alderen efter-efterskole og opefter. Formålet er at få kroppen i gang til årets gymnastiksæson og også i 2016 med succes.

Alt i alt er vi godt tilfredse med den forgangne sæson. Vi glæder os rigtig meget til at se hvad den kommende lokalopvisning d. 17. marts vil byde på.
Foreningens opvisningshold fra og med Ungdomsholdet og opefter var i fuld vigør til årets Seniorstævne på Dejbjerglund i lørdags d. 25. februar.

Endnu engang en stor tak til de mange frivillige der hjælper på alle hold uge efter uge – uden jer, var der ikke mulighed for gymnastik i Stauning/Dejbjerg. Tak til efterskolen for et godt samarbejde og ikke mindst tak til Stauning/Dejbjerg U&I’s bestyrelse for altid at være til stor hjælp for os.

På vegne af gymnastikudvalget Solveig Frost
Stauning/Dejbjerg U & I | Dejbjergvej 3 Stauning | 6900 Skjern | Tlf.: 50 96 96 97 | mail: formand@uogi.dk