Stauning/Dejbjerg U&I

Hvis du har lyst til at snuse lidt i, hvad vi i foreningen foretager os, så læs vores årsberetninger fra tidligere år. De giver et fint billede af vores arbejde, mål og visioner for denne forening. 
Såfremt du er yderligere nysgerrig, er du velkommen til at kontakte os.
Kontaktoplysninger findes under fanen 'bestyrelsesmedlemmer'.

Årsberetning 2023
Stauning-Dejbjerg U&I, generalforsamling d. 13.3.2024

Vi ser tilbage på, i vores øjne, et helt igennem godkendt år. Vi har fulgt vores målsætning om, at der skal være noget for alle aldre. Vi havde et ønske om at både bevægelse og musik skulle være i centrum, og at vi ville være en forening med tilbud til alle.

Vi ved godt, at vi ikke breder os ud over en bred skala af aktiviteter, men vi kan ikke favne alt, for det har vi ikke et opland stort nok til at tage imod. Det skal give mening at starte nye aktiviteter op, der skal være et ønske herom, og sidst men ikke mindst så skal der være en tovholder/instruktør til at stå for holdet. Det sidste er ikke altid det letteste at finde - desværre.

Vi havde 301 betalende medlemmer i 2023. Derudover kommer 52 børn, der har deltaget i ”MTB”, ”Naturligvis”, ”Sommerspring” og ”Leg med bold” + 7 kvinder, der deltog i ”Vejen mod stjernerne”. De knap 60 personer tæller ikke med i de officielle medlemstal, da en aktivitet skal have varet i mere end 3 sammenhængende måneder for at tælle med.

Vi oplevede en flot opbakning til vores badminton - dog fylder vi ikke banerne helt, så vores mål til næste sæson er at få bredt interessen for badminton ud, så forhåbentlig vi kan hive unge mennesker og børn i hallen.

Gymnastikken havde vi fortsat en flot tilslutning til. Vi var udfordret på aldersgruppen fra 4.-6. klasse, hvorfor vi i denne aldersgruppe samarbejdede med Lem og Højmark. Vi havde nogle alderstrin, hvor børnene ikke gik til gymnastik. Om det var coronaen, der satte en stopper i sin tid ved vi ikke, men heldigvis ser det ud til at vi går mod bedre tider. Vi ønsker naturligvis, at vi kan fastholde vores sognebørn til interessen for gymnastik, og helst på alle alderstrin.

60+ havde gang i nogle gode aktiviteter. Udover gåture, bød de også indenfor til foredrag og fællesspisning. I 2024 arbejdes der på nye aktiviteter, der kan aktivere dem, der ikke er så mobile med bentøjet.

For børnene havde vi et år, hvor vi udover idrætten arrangerede fastelavn, familieevent og børnekoncert til Stauning jazzfestival. Familieeventet blev ikke den største succes, men de to øvrige events blev afholdt med stor succes.

For de voksne arrangerede vi 3 sangaftener, hvor Ronnie Olesen og Mona Nykjær, Marianne Søgaard og Willy Egmose gæstede os med fantastisk musik og dertilhørende anekdoter. Opbakningen til sangaftenerne var stor, og vi samlede 380 sangglade gæster fra nær og fjern. Derudover inviterede vi til et udsolgt show med entertainer Martin Kanstrup.
Endelig afholdt vi ”Ginbingo for kvinder”. Det var et nyt tiltag, hvor der var fokus på gode drinks, god mad og fællesskab. Hører det så til under U&I? Ja det mener vi bestemt det gør. Målet er at brede os ud med fokus på fællesskab - både indenfor idræt og kultur.

Vi har gennem afholdelse af disse arrangementer fået ’blod’ på tanden, og fundet en tro på, at den måde vi afholder vores arrangementer på - nede på jorden og uformel - tiltaler vores gæster.

På bundlinjen ender vi med ca. -73.000 kr. Baggrunden for underskuddet skal findes i, at vi i år har overført 100.000 til nyt tag på Dejbjerglund Hallen - Et sponsorat fra U&I, der nu er brugt til noget nyttigt, som alle kan have gavn af.

Ligesom vi for et par år siden sponserede en volleybane i Stauning, har vi i år valgt at tilkendegive et sponsorat på 10.000 kr. til legepladsen i Dejbjerg by. Pengene overføres, når projektet går igang. Dejbjerg Sogneforening har ansvaret for at bruge pengene bedst muligt.

Bladet ”Sport&Godt” som uddeles i Stauning har været lidt en udfordring for os. Henriette fra U&Is bestyrelse har brugt meget tid på bladet, men vi har svært ved at fornemme opbakningen til bladet. Bladet findes både på vores facebookside og på U&Is hjemmeside, og derudover har der lagt eksemplarer ved købmanden. Der har ikke været rift om bladet i dens fysiske form, og det har gjort, at vi arbejder i andre baner. Vi har forsøgt at finde en anden tovholder til bladet, men det har desværre ikke været muligt, så pt arbejder vi på en ny form, hvor foreningens egne aktiviteter er i fokus. Denne form håber vi lokalområdet finder brugbar, og den ny udgave vil ligesom tidligere være tilgængelig ved købmanden.

At sidde i U&Is bestyrelse og underudvalg: Gymnastik og 60+ er frivilligt arbejde….med kød på. Vi nyder det alle sammen og vi, både i bestyrelsen og i de to udvalg, er gode teams.

Vi gør det bedste vi kan for at skabe oplevelser for alle, og vi er så taknemmelige for den opbakning vi møder til alt hvad vi arrangerer.
Vi møder hjælpsomhed og fleksibilitet fra så mange steder - fra Stauning Skole & børnehus, fra Dejbjerglund Efterskole, fra vores sponsorer og fra forældre. Vi møder taknemmelighed fra børn, forældre, deltagere, frivillige og alle der lægger vejen forbi vores tiltag.

Vi er heldige, at der sidder folk klar til at løfte i flok. ”Tordenskjolds soldater” findes i både Stauning og Dejbjerg, men under dem sidder de mange, der liiige stabler stole ved et arrangement, der liiiige giver en hånd ved bussen, der liiige bager en kage, der liiige tager naboens barn med til sport, eller naboen med til en sangaften. Alle hjælpende hænder er uundværlige, uanset om man hjælper meget eller lidt. Det vigtigste er, at man giver det man kan, for at ting kan lykkes.  TAK til ALLE hjælpende hænder.

Vi i Stauning-Dejbjerg U&I er begunstiget af vores fantastiske frivillige instruktører på alle vores hold. De står klar hver eneste uge med træning og overskud til dagens træning. Deres engagement kan ikke prissættes, for opgaven med at begejstre, motivere og udfordre alle på et hold er uvurderlig. Vi, som bestyrelse, står til enhver tid bag vores frivillige, og bakker dem op, når opgaven bliver for stor. Det må de aldrig være i tvivl om.

Endelig skal Majken, Laila, Laila og Henriette have en KÆMPE tak for samarbejdet i bestyrelsen. Det er fantastisk at arbejde sammen med jer, når man kan mærke, at vi alle brænder for samme sag - nemlig at idéudvikle og give så mange som mulig ’en på opleveren’.


Mvh. Karen Lundgaard Agerholm
Formand, Stauning-Dejbjerg U&I

 
Stauning/Dejbjerg U&I | Skrænten 7, Dejbjerg | 6900 Skjern | Tlf.: 25382631 | mail: formand@uogi.dk