Stauning/Dejbjerg U&I
Årsberetning Stauning-Dejbjerg U&I 2021

30. december 2020 delte jeg en Covid-19 opdatering på Stauning-Dejbjerg U&Is facebookside med ordene: ”Forlængelse af jule-idræts-ferie”. Beskeden var ikke opmuntrende, men desværre nødvendig. Restriktionerne betød, at indendørsidræt skulle vente med opstart til tidligst uge 3. Vi krydsede fingre og håbede til det sidste, men desværre blev datoen for idrættens opstart rykket yderligere og udsat til d. 28. februar. To en halv måneds indendørs idræt var ikke mulig, og oveni dette kom en aflysning af gymnasternes store finale: Gymnastikopvisningen. Ærgerligt var det, og jeg havde i min vildeste fantasi ikke troet, at corona skulle buldre afsted et år efter den var begyndt…..men jeg blev klogere!

Omvendt var vi i bestyrelsen også enige om, at vi ikke ville gå gennem denne pandemi med rynket pande, men at vi i stedet ville kigge på forårets muligheder. Godt nok skulle vi tænke mange ting igennem, for der var altid et spørgsmål gående på ”kan vi og må vi?”. Vi kunne lettest træffe beslutninger, som i nogles øjne ville modarbejde restriktionerne, men den risiko tog vi gerne.

Foråret 2021 bød på ’Naturligvis’, ’Leg med bold for 3-6 årige’, ’Damefodbold’, SD60+’s ’Onsdagstur’, ’MTB ræs i skoven for skoleelever’, ’Babyrytmik’, udendørs træning med ’Herreholdet’ og derudover udbød vi 6 forskellige hold til sommergymnastik. Der var et stort udbud af tilbud, og der var en klar bagtanke. For udover at sætte skub i de lokale hjem, så var det også et håb om, at vi kunne fastholde medlemmerne, så de ikke blev for vant til hjemmeaftenerne efter en lang coronaperiode. Vi var forberedte på, at det kunne blive en stor udfordring.
Heldigvis gav det pote, og bare henover forårets aktiviteter formåede vi at lokke 145 børn og unge op af sofaen. 1000 tak for opbakningen til disse tiltag.
På blot to år er SD60+ udvalget støt og roligt vokset fra idé til virkelighed. Med deres ugentlige onsdagsture har de fået flere og flere med på ideen om, at SD60+ er kommet for at blive. Der er ikke blot tale om gåture, men også guidede ture, virksomhedsbesøg og frokoster. Snakken går lystigt hver onsdag, og vi glæder os over den omtale SD60+ får. Nye bekendtskaber opstår, og fællesskabet nydes hver onsdag over en kop velfortjent medbragt kaffe. Konceptet er simpelt, men det virker. Vi er hamrende stolte af det udvalg, der står bag, og vi vil støtte dem alt hvad vi kan i at udvikle udvalgets tilbud endnu mere

I samarbejde med Dejbjerglund Efterskole valgte vi at arrangere fire fællessangsarrangementer. Arrangementerne skulle afholdes fra september 2021 til juni 2022, og tanken bag var, at vi skulle mødes til fællessang og fællesskab med udgangspunkt i Højskolesangbogen. Frivillige fra SD60+ hjælper til ved kaffen, og aftalen er, at al overskud fra disse arrangementer går til 60+’s aktiviteter. Vi ønsker, at de får en økonomi at arbejde med, så deres aktiviteter kan udvikle sig.
Første sangaften blev afholdt 29. september i selskab med Erik Sommer. Han fortryllede de 160 fremmødte med personlige anekdoter og smukke salmer. Vi havde hele tiden et øje på coronaen, men heldigvis kunne vi gennemføre uden afstandskrav og coronapas. Det var en befrielse og på mange måder rørende, for vi sad mange og troede på, at alt ting nu ville blive normalt igen……men, hvad er normalt i disse tider?

Foreningsaktiviteterne gik atter i gang igen i september, og vi nød at se medlemmer i alle aldre møde op til både badminton og gymnastik. Vi kan se en udfordring i de små årgange, og vi kæmper også med, at både håndbold og fodbold i nabobyerne trækker ud henover både sommer- og vinterperioden.
Heldigvis har vi faciliteterne til at tilbyde de mest fantastiske rammer i området, og vi oplever at rammerne bliver et tilvalg for de gymnaster, der vil noget med deres gymnastik. Men ét er rammer noget andet er dem der står forrest og inspirerer til bevægelse. Instruktørerne står uge efter uge med nye ideer, nye spring, nye bevægelser og masser af inspiration. Vi er så taknemmelige for det store arbejde de ligger i trænerjobbet.
Det er ingen hemmelighed, at det kan være en udfordring at finde frivillige til at stå forrest. Vi skæver til andre foreninger og ser, hvordan der kommer mere og mere fokus på lønnet foreningsarbejde. Vi synes det er ærgerligt, at den frivillige ånd ændrer sig, men omvendt bliver vi nødt til at overveje mulighederne, så vi altid kan stå med de bedste forrest.

Der hviler et kæmpe arbejde på vores gymnastikudvalg, som gennem det sidste år har knoklet med nye tiltag, nye ideer og ikke mindst den store opgave at finde frivillige til de mange hold. Mange af udvalgets medlemmer blev valgt ind sidste år, men de har absolut vist deres værd. Vi er så taknemmelige for, at vi kort og klart kan sige, at vi har Danmarks bedste gymnastikudvalg!

Med så gode udvalg er der vel ikke meget arbejde tilbage til bestyrelsen? Heldigvis er det sådan, at når noget arbejde trygt uddelegeres til andre, så opstår der plads til nye tanker. Der skydes bolde op, der gribes og der laves forbier. Vi har en økonomi som gør, at vi kan tænke ud af boksen, og derudover har vi været utrolig heldige med fondsansøgninger, så vi kan afholde arrangementer uden at skulle tænke på eventuelle store tab.

I 2021 har vi bevilget en vollybane til den kommende naturlegeplads i Stauning. Vi ønsker ligeledes at støtte med noget i Dejbjerg, men afventer ideen.
Vi har dog fået en ekstra opgave, da vores allesammens forenings-Dorthe (Iversen) har frabedt sig opgaven med at lave ’Sport&Godt’. Vi er taknemmelige for det store arbejde hun gennem alle årene har lagt i U&I’s regi, og vi forstår godt, at hun nu ønsker at have sit fokus andetsteds. 1000 tak Dorthe.
Endelig vil jeg sige 1000 tak til alle de 523 medlemmer, der gennem året deltog i vores aktiviteter. Tak til de mange instruktører og ikke mindst tak til alle jer forældre, der hjælper jeres børn afsted til sport i hhv. Stauning og Dejbjerg.

En stor tak skal også lyde til Stauning Skole og Børnehus. Ikke nok med, at vi må benytte hallen og udenoms faciliteterne, så sørger jeres ansatte også for, at vores yngste medlemmer kommer godt og trygt afsted til deres sport.
Samarbejdet med Dejbjerglund Efterskole kommer vi heller ikke udenom. Tænk at vi som forening kan benytte os af de allerbedste faciliteter i området, og at vi hvert år må udfordre jer med nye hold og tider. Det er vi meget glade for.

Slutteligt sidder der 4 damer omkring mig i bestyrelsen, som er ganske uundværlige, og som fortjener en kæmpe tak. Jeg nyder vores møder, selvom de trækker lidt ud - men der skal altså være plads til lidt udenomssnak ;-).
TAK.

Vh. Karen Lundgaard Agerholm
Stauning/Dejbjerg U&I | Skrænten 7, Dejbjerg | 6900 Skjern | Tlf.: 25382631 | mail: formand@uogi.dk