Stauning/Dejbjerg U&I

Formandens beretning til Stauning/Dejbjerg U&I's
generalforsamling d. 23. februar 2023

 

2022 blev året uden restriktioner, uden pludselige langvarige aflysninger og uden alt for meget corona. Dette har vi nydt ved de forskellige arrangementer, som vi har afholdt siden sidste generalforsamling.

I marts kunne gymnasterne glæde sig til den store finale, hvor serier, spring og flotte dragter tonede frem til diverse gymnastikopvisninger. I vores forening blev opvisningen to-delt, da gymnaster i børnehavealderen nød en opvisning i vante omgivelser i Stauning, mens de større gymnaster sluttede året af ved den store lokalopvisning i Dejbjerg. Hvert år imponeres jeg over nye ideer, umulige (ihvertfald i mine øjne) spring og ikke mindst sammenholdet gymnasterne i mellem.
Instruktørerne stod på sidelinjen, og kunne nyde resultatet .... og med rette. Instruktørerne er vores motorer i foreningen, og uden dem er regnestykket simpelt. Uden dem – ingen hold og dermed ingen gymnaster. 1000 tak til alle instruktørerne for deres fantastiske indsats. I er grundstenen i den gymnastikglæde I planter i hvert barn og ungt menneske.  Jeres energi og entusiasme er uvurderlig. TAK!

I slutningen af marts inviterede vi indenfor til en vaskeægte familiedag i Dejbjerglund Hallen. Lokalerne var fyldte med gode aktiviteter, og den kære Onkel Reje, der til dagligt huserer på DR Ramasjang, kiggede forbi med showet ”Onkel Reje tager røven på dig”. Onkel Reje har sin helt egen stil, og hans fortællinger sluges råt af børnene, men forstås nok bedst af forældrene😊. Det blev som vi havde håbet en kæmpe fest for børnene. De røde kinder, de svedige pander og endelig de trætte børn indikerede, at vi nåede i mål med det der var vores fokus – nemlig at det skulle være børnenes fest. Vi er i bestyrelsen enige om, at en dag som denne tåler en snarlig gentagelse.

I april inviterede vi indenfor til en omgang fællessang, hvor Henrik Volf kom og hyldede Kim Larsen sammen med os. Det blev igen en stor succes, og med 160 deltagere, der sang, grinte og nød Henrik Volfs afslappede facon, ja så blev det atter en af de aftener, hvor vi måtte nive os i armen over, at vores oprindelige fællessangstanke igen nåede flot i mål.

I april starede MTB – mountainbike for børn igen op. De tre instruktører stod klar med nye stier og fantastiske ture rundt i Dejbjerg Plantage. Igen skal lyde en stor tak til de tre frivillige instruktører, der hver tirsdag stod klar med tålmodighed og gode ben. TAK!

I foråret valgte vi også at støtte det nye fællesområde i Stauning. Sogneforeningen har gjort en kæmpe indsats for at skabe nogle fantastiske rammer for både store og små 2- og 4 benede. Vi valgte at sponsorere en beachvolleybane til området, og håber dermed at bidrage til både aktivitet og fællesskab. Der er ingen baneleje eller booking. Er banen fri så tag en dyst, du skal blot medbringe egen bold.

I maj stod der igen fællessang på kalenderen. Willy Egmose, vores lokale pianist, komponist og ikke mindst fremragende fortæller, stod denne aften i front. Selvom Willy påpegede dåbsattesten under en af vores samtaler, ja så hørte jeg stadig ikke hvis han ramte nogle af tangenterne forkert. Igen en fantastisk aften, hvor 140 deltager sang med for fulde lunger.

I august prioriterede vi at støtte Ringkøbing Fjord Jazzfestival med et lille musikalsk indspark. ”Sebastian og Sanglærken” kom og gav en skøn børnekoncert, og det var skønt at se hvordan både børn og forældre nød musikken.
I september skød vi gymnastik- og badmintonsæsonen igang. Vi nyder godt af de mange faciliteter  vi har i vort lokalområde, og vi er heldigvis begunstiget af et godt ry. Gymnasterne vælger os til, og særligt holdene fra 9. klasse og op fylder godt i vores haller, ligesom børnehavebørnene fylder godt på gymnastikholdene i Stauning. Udfordringen i disse år er de små årgange i 0. – 4. klasse. Vi ser dog lyst på udfordringen, og forsøger at skabe de bedste hold uanset børneantal.
Antallet af badmintonhold er desværre faldende, og i år har der ikke været hold i Dejbjerg. Det er ærgerligt, men vi håber, at folk er klar over, at vi er modtagelige for nye ønsker, hvis de ønsker et andet alternativ end badminton. Vi har faciliteter til mange sportsgrene, vi mangler blot de folk, der ønsker at udnytte faciliteterne.

I oktober og december slog vi atter dørene op til fællessang. I oktober var det Bent Bro og Anders Toft Bro, der gennem sang og fortælling underholdt alle der mødte op. I december sang vi julen ind med Willy Egmose. Igen ramte vi omkring 150 deltagere ved begge koncerter. Vi er så fulde af taknemmelighed for den opbakning vi møder ved disse koncerter. Vi har ramt noget rigtigt, noget som folk har manglet, og vi har derfor, sammen med Dejbjerglund Efterskole, valgt at gentage konceptet her i 2023. 

Gennem hele året har et aktivt 60+ udvalg sørget for onsdagsture, sommer- og julefrokost og fælles udflugter. Vi beundrer det arbejde de lægger i opgaven, og vi glæder os over det fællesskab der er blevet opbygget siden den svære opstart under corona. 1000 tak for jeres indsats.
For enden af 60+bordet sad Erik Petersen og bidrog med ideer og spændende anekdoter fra private rejser. Erik kunne desværre ikke deltage i gå-turene, men han  nød det fællesskab han alligevel oplevede til de øvrige arrangementer. Nu sidder Erik der ikke længere, da han nytårsnat afgik ved døden. Jeg ved ikke hvor jeg skal rette min tak hen, men da du, kære Erik, var et nysgerrigt menneske, er jeg sikker på, at du lytter med, når jeg siger Tak for din indsats. Jeg ved, at du er tryg ved, at roret er givet videre til HC Hovgaard, og det er vi i bestyrelsen også helt trygge ved.

Gymnastikudvalget har ligeledes taget en kæmpe tørn. Mange nye kom i udvalget sidste år, og alle har gjort et fantastisk stykke arbejde. At finde frivillige til at tage holdene er ikke en lille opgave.  Det er tvætimod en kæmpe opgave, som kræver indsigt i hvad gymnasterne efterspørger. Vores gymnastikudvalg har fingeren på pulsen, og vi er så taknemmelige for det arbejde I lægger i udvalgsarbejdet. Tak for indsatsen.

Fastelavn er blevet en del af U&I, og et lille fastelavnsudvalg bestående af Solveig Frost og Laila Esager, sørgede for en skøn eftermiddag i søndags, hvor godt 60 børn mødte op i festlige kostumer og slog katten af tønden. Et skønt initiativ, som med 134 tilmeldte med garanti gentages næste år.

Økonomisk er vi ikke blege for at støtte lokalt. Lokalområdet har bidraget til vores sunde forening gennem mange år, og derfor giver vi også gerne tilbage: Som tidligere nævnt har vi bidraget med 25.000 kr til en beachvolleybane i Stauning. Derudover gav vi en børnekoncert til jazzfestivallen, som var gratis for alle fremmødte. Vi har valgt at gøre det samme i 2023.
Ligeledes har vi valgt i det kommende år, at støtte Dejbjerglund Hallen med 100.000 kr til nyt tag. Vi er afhængige af en hal, der står skarp og uden huller, og vi ser det som en naturlighed, at vi fra U&I tager del i det ansvar. Derudover har der været et ønske om en krolfbane ved petanquebanerne i Stauning, og det bakker vi naturligvis op om. En sådan bane kan være til glæde for både store og små, og vi satser på at første slag skal slås dette forår.

Når vi giver lidt ud kan det naturligvis ses på bundlinjen. Vi lander derfor på et underskud i 2022 på ca. 22.000 kr. Vi havde nogle uforusete udgifter bl.a. til forbedring af ny el-installation på elmasterne, net og mål til stadion. Vi skal nok få det vendt til et overskud, men omvendt er vi stolte af, at kunne bidrage lokalt – også selvom det i år betød røde tal på bundlinjen.

Stauning-Dejbjerg U&I er afhængige af gode rammer og faciliteter. Der skal derfor lyde en stor tak til Stauning Børnehus og skole og Dejbjerglund Efterskole for fleksibilitet og et godt samarbejde. Tak for hjælpen med at få børnegymnaster med bussen, og tak fordi vi altid må låne lokalerne, når vi får en idé.

I bestyrelsen sker der også en ændring, eftersom vores sekretær Maibrit Stentoft Lauridsen har valgt at træde ud. Det er vi naturligvis ærgerlige over, men også meget forståelige, da hun udover det store hverv at være mor til 3 små piger og kone til Kenneth, også bærer en stor opgave som kasserer i jazzbestyrelsen.
Heldigvis har Majken Pedersen sagt ja til posten, og vi glæder os meget til at få hende med i truppen. Hun har lige en fødsel, der skal overståes en af de kommende dage, men hun er frisk på opgaven.
1000 tak for indsatsen, Maibrit og velkommen til Majken.

Til slut skal der lyde en kæmpe tak til de 4 damer i bestyrelsen. Hvert møde er altid interessant, og vi værdsætter alle, at møderne holdes konstruktive og med fokus for det bedste for alle.....og derudover nyder vi at der er tid til 3. halvleg. Aftenerne kan trække ud, men I skal vide, at jeg nyder jeres selskab.

 
Venlig hilsen
Karen Lundgaard Agerholm
Formand, Stauning-Dejbjerg U&I

 

Stauning/Dejbjerg U&I | Skrænten 7, Dejbjerg | 6900 Skjern | Tlf.: 25382631 | mail: formand@uogi.dk