Stauning/Dejbjerg U&I

Senior SD60+


Der skal mere end skrækkelige Corona til at stoppe 60+’erne

Hvis I tror, at det lykkedes for skrækkelige Corona at kvæle U&I’s intiativ i fødslen – nemlig initiativet med at sætte gang i alle os 60+’er Stauning og Dejbjerg - ja, så kanI godt tro om igen.

Nej, der skal skam arbejdes videre med de mange spændende ideer, som myldrede frem på mødet i Stauning Sognegård – der blev holdt bare en uge før statsminister Mette Frederiksen lukkede hele Danmark ned for at begrænse smittefaren.

For heldigvis er der jo noget, der hedder videomøder – og videomøder har den 77-årige Erik Petersen i Stauning i den grad styr på - simpelthen.

Erik Petersen står i spidsen for det lille seniorudvalg, der meldte sig på mødet i sognegården, og ud over ham består udvalget foreløbig af Nellie Hye Skovmose og H.C. Hougaard. De er alle tilflyttere – og vil meget gerne have lidt flere med i udvalget, gerne ’indfødte’ fra Stauning og Dejbjerg.

Desuden er Vagn Bro tilknyttet udvalget for at bistå med kommunikation.

Han vil også gerne gøre  frokostinterviews til en tradition. Den havde premiere på mødet i sognegården, hvor vores købmand fortalte træk fra sin tid som butiksbestyrer på Grønland.Kender du nogen 60+'er,

 

der ikke var med til mødet i sognegården, men sikkert gerne vil orienteres om, hvad vi har gang i?

Så giv Erik Petersen besked på telefon: 2911 1688 eller på mail: sd60plus@gmail.com

Hvis du har en idé til en ny aktivitet, så vil vi også gerne at du sender den!

 

Ideerne er gode og de er rigtig mange
Ideerne myldrede frem på mødet i sognegården, hvor vi blev opfordret til at tænke bredt og lade fantasien sprudle.

Men det er vigtigt at have in mente, at der kommer en tid efter skrækkelige Corona, som i øjeblikket stopper rigtig mange
aktiviteter. Der kommer en tid, hvor vi kan føre vore gode ideer ud i livet.

Så her kommer de væltende, alle vore ideer, som kom frem på mødet:

Spise sammen— med underholdning, f.eks. månedligt frokostinterview, interviews med lokale og tilflyttere, lokalhistorisk fortællecafé, fælles madlavning i skolekøkkenet, fælles grillaften eller -eftermiddage med fortælling. 

Busture med foredrag, biografture, ture ud af Stauning til museer og natur, guidede ture i naturen og historiske steder (Hindø, Tipperne, Kaj Munks præstegård), virksomhedsbesøg (Vestas, Lønborggaard, slotbesøg, Stauning Whisky, flymuseum).

Kroket-turnering, petanque-turnering, stolegymnastik, gymnastik, yoga, tango.

Bogklub, sang (evt. i kirken), sangaftener, fælles gåture, cykelture, cykelklub, kortspil, brætspil, foredrag/film, kommunikation via mail og sms, landsbypedeller til oprydning m.v.

Efter mødet i sognegården har det desuden været drøftet at trække på Stauning og Dejbjergs fælles glorværdige fortid i moderniseret udgave. Eksempelvis eksisterer teksterne stadig til en række mindeværdige revyer.

Da revyforfatter og instruktør Hans Andersen blev præsenteret for ideen, var hans kommentar: Ja, det kunne da være sjovt!

En anden konkret idé kunne kunne være guidede gåture rundt i Stauning og Dejbjerg, hvor vi ’besøger’ det væld af butikker, som var her i gamle dage:


hotel, slagter, bager, møller, smed,
købmand, brugs, skomager,
cykelhandler…..

 

 


 

Hovedsponsor


Tilmelding og betaling 
Besøg vores side
Stauning/Dejbjerg U&I | Skrænten 7, Dejbjerg | 6900 Skjern | Tlf.: 25382631 | mail: formand@uogi.dk